A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Буцький ліцей Буцької селищної ради Черкаської області

Інформація про проведення Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек.

Дата: 10.11.2022 11:05
Кількість переглядів: 15

 

https://rada.info/upload/users_files/33380130/ad0f00e96fe26e7d7379b01a526d78c8.docx

БУЦЬКИЙ ЛІЦЕЙ

БУЦЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул.Пушкіна,2, смтБуки, Уманський р-н,Черкаська обл., 20114,тел. (факс) 31-4-00

E-mail: bukyschool@ukr.netweb:http:// buky.school.org /.ua, код ЄДРПОУ 33380130

 від 02.11.2022 №06-10/102                                          

Інформація про проведення

Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек

       На виконання наказу Міністерства освіти і науки України від 12.08.2014 №931 «Про проведення щорічного Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек», наказу Комунального навчального закладу «Черкаський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних працівників Черкаської обласної ради» від 02.09.2021 №109 «Про проведення Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек» та з метою розкриття потенційних  можливостей  шкільної бібліотеки, сприяння реалізації основних пріоритетів Нової української школи, популяризації книгочитання. Під гаслом «В нас єдина мета – Україна свята, нездоланна ніким і ніколи» в Буцькому ліцеї Буцької селищної ради було заплановано та проведено ряд заходів.

                                              План проведення

                Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек

                                                  під гаслом

«В нас єдина мета – Україна свята, нездоланна ніким і ніколи!»

     Зміст виховного заходу

Для кого

      Дата

1

Загальношкільна лінійка присвячена Всеукраїнському дню шкільних бібліотек

2-11 кл.

3.10

2

Тематична виставка «Вони захищають рідну землю»

2-11 класи

Протягом

місяця

3

Подорож до бібліотеки

2 кл.

10 .10

4

Вікторина «Моя Батьківщина – Україна»

5-11 класи

Протягом місяця

5

Вікторина «У нашім серці Україна»

6-Б кл.

11.10

6

Виставка до дня козацтва

«Козацькому роду нема переводу»

2-11 класи

13.10

7

Інтелектуальна гра «Ми – українці»

5-А кл.

13.10

8

Вікторина «У світі є одна країна, яку люблю це Україна»

8 кл.

17.10

9

Виховний захід  «Народні символи України»

4 кл.

18.10

10

Дискусія «Сучасний патріотизм: мода чи життєва необхідність?»

 

11 кл.

 

19.10

11

Гра-вікторина «Я люблю Україну»

7 кл.

20.10

12

Відео-онлайн «Подорож бібліотеками світу»

5-11 кл.

З 17.10 по 21.10

13

Підсумки місячника

2-11 класи

25.10

      3 жовтня було оголошено про початок Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек серед учнів 2-11 класів.

В рамках Місячника шкільних бібліотек було представлено протягом місяця у фойє школи  виставку  «Вони захищають рідну землю».  Про воїнів АТО, які і зараз захищають нашу Батьківщину.

       10  жовтня відбулася посвята в читачі другокласників. Для учнів проведено  подорож  шкільною бібліотекою. Діти із  захопленням роздивлялися книжкове містечко. Уважно прослухали правила поводження в бібліотеці. Ознайомилися із правилами поводження з книгою. В кінці зустрічі вони отримали посвідчення і стали повноправними читачами першої в своєму житті бібліотеки.

 

                               

        З 4 жовтня і до кінця місяця у фойє школи була запропонована вікторина «Моя Батьківщина – Україна». Діти із задоволенням прийняли участь у вікторині і в кінці місяця найкраща знавчиня  України з 9 класу отримала  грамоту.

                                                                                   

       14 жовтня  у приміщенні бібліотеки була представлена виставка до дня козацтва на тему «Козацькому роду нема переводу». Також у цей день була проведена інтелектуальна гра «Ми – українці» серед учнів  п,ятих класів. Дві команди із двох п,ятих класів змагалися між собою за звання кращих знавців українського минулого та теперішнього, а також українських  традицій . Перемогла команда 5-А класу і отримала грамоту, команда 5-Б подяку за участь у грі.

          17 жовтня я провела вікторину «У світі є одна країна, яку люблю це Україна» серед учнів восьмих класів. З кожного класу було по команді, які називалися команда «Синіх» і команда «Жовтих». Діти уважно слухали  і відповідали на запитання вікторини. Переможцем стала команда»Жовтих» із 8-Б класу і отримала грамоту, а команда «Синіх» із 8-А подяку за участь. Під час вікторини я побачила, хто з учнів багато читає, любить свій край, свою Батьківщину і знає про неї багато.

      18 жовтня серед учнів 4 класу було проведено виховну годину «Народні символи України». На цій виховній годині я поглиблювала знання учнів про національні символи України, їх значення в житті українського народу, виховувала національну свідомість, розвивала найкращі моральні якості через ушанування народної символіки.

   19 жовтня серед учнів 11 класу була проведена дискусія на тему «Сучасний патріотизм: мода чи життєва необхідність?» Учні отримали запитання, хто є  патріотом у сучасній Україні, патріотизм сформований від народження чи це пов,язано з матеріальним станом країни, в якій людина перебуває, чи обов,язково бути за походженням українцем, щоб бути патріотом нашої держави, чи можна вважати, що сьогодні більшість молодих українців є патріотами, патріотизм – це мода чи самосвідомість нації, що прокидається і аргументовано відповідали на них.

      20 жовтня серед учнів 7 класу була проведена гра-вікторина «Я люблю Україну».  Під час проведення гри виховувала любов і повагу до своєї Батьківщини, її символів, традицій, обрядів, почуття глибокої поваги до предків, своїх рідних і близьких, творчу самостійність і відповідальність, вміння працювати командою, сприяла розвитку творчих особистостей.

                 З 17 по 21 жовтня я показувала учням 5-11 класів різноманітні відео про бібліотеки світу, щоб залучити ще більше дітей до читання. Прищепити їм любов до книго читання.

        Проведені заходи сприяють зростанню престижності читання як культурної цінності, використанню потужного виховного потенціалу української літератури, застосуванню сучасних підходів до прививання навичок читання, залученню нових користувачів до бібліотеки, а також виховання справжніх патріотів нашої Батьківщини – України.

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень